piecesofMari

Datenight

Det var länge sen vi gjorde något ensamma, bara vi två. Kanske inte så konstigt eftersom Penny precis fyllt 1. Men igår kväll var det dags. 

Vi var rätt bra på att hitta på saker tillsammans utan barnen innan Penny kom så nu har vi längtat lite och vi vet ju hur värdefullt det är för relationen. 

Mys i teatermörkret 

Om två veckor åker vi dessutom till Bologna en hel helg utan barnen. En stor dos av relationboost ( och lite barnlängt… viktigt det också). Som jag ser fram emot att hänga runt i en stad full av god mat! 
Men tillbaka till igår. Vi såg en show som vi tyckte lite olika om men efteråt åt vi middag på Restaurang Nook och det gillade vi båda. 


Alkoholfritt denna kväll. 

Pellegrino Chinotto och Pellegrino Blodapelsin. Vuxna, inte särskilt söta smaker. Jag gillade! Mycket godare än läsk om man väljer alkoholfritt. 

Man valde på två olika trerätters menyer. Vi började med lite “snacks”. Broccoli med svart vitlök och steambun med fläsksida. Gudomligt gott! 

Fick veta att svart vitlök egentligen är vanlig vitlök som gått igenom en fernenteringsprocess på typ 8 veckor. Helt sjukt gott! Men kanske inte något man ror i land hemma? 

Sedan åt vi varsin meny. Riktigt gott alltihopa! 

Fångade dock bara varmrätterna på bild.     Flankstek, pepparrotskräm, krispigt soyabröd, portvinssky, friterad svartrot, syrad lök, buskkrasse

Bakad torskrygg, spetskål, grillad avokado, selleri, fläsksvål, jalapeño, rökt smörsås, Bredsjö Pecorino 
Efterrätten var försvinnande god så den slank ner för fort. 

Väldigt prisvärt och riktigt vällagad mat! 

Minus får själva lokalen och toaletterna. Inte särskilt mysigt alls. Och som på många Stockholms restsuranger kläms man ner på ett mini litet bord mellan andra par (framförallt när man bara är två) och har man då otur och hamnar bredvid några högljudda så hör man ju knappt själva vad man pratar om. Nej, det gillas inte so much.  Vi går så sällan ut och äter och halva grejen är ju att få sitta lite för sig själva och hinna snacka i kapp lite. 

Men, tacksam är jag för fina barnvakter hemma så att vi har den här möjligheten att smita hemifrån några timmar då och då. 

Nu cykeltur och sen pizza!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats