Nutellabullar! Barnens favorit | piecesofMari

piecesofMari

Annons

Nutellabullar! Barnens favorit

I måndags bakade jag lite medan Penny tog sin lunchnap i vagnen utanför. Eftersom det inköptes jätteburken nutella till helgens amerikanska pannkakor så kändes det helt rätt att överraska skolbarnen med nutellabullar på eftermiddagen. Gissa om jag blev kallad “världens bästa mamma”?

När jag bakar bullar utgår jag ofta från ett recept som heter ” Ingrids bästa bullar”. Ett recept jag hittade för länge länge sedan men som har blivit ett favoritrecept.

Det här behövs:

50 g jäst ( och liten klick vetedurdeg,men kan helt klart uteslutas, alternativt köp färdig surdeg i butiken)

1 dl socker

3dl mjölk+2dl grädde ( går bra med 5 dl mjölk också såklart)

1 ägg i smeten samt 1 ägg till pensling

1tsk salt

150g rumsvarmt smör i små bitar

(Samt lämna framme lika mycket till för fyllning)

10-12 dl vetemjöl

Så här gör jag:

Smular jästen i en bunke. Värmer mjölk till fingervarm. Blandar ut jästen med mjölken och häller i socker salt och ett ägg. Knådar sedan ner mjölet pö om pö med degkrokar. Till sist klickar jag i smöret, lite åt gången och låter det gå in i degen. ( Gör att bullarna blir lite mer spröda,tänk åt wienerbrödshållet). Gott tycker jag!

När degen är smidig och blank men fortfarande lite kladdig (Mindre mjöl, saftigare bullar) ska den jäsa, i 1 timme. Gärna lite på en varmare plats.

Kavla sedan ut degen. Bred på rikligt av smör och sedan nutella.

Snurra fina bullar. Se film nedan.

Låt jäsa ca 30-40 minuter till och sätt samtidigt på ugnen på 250 grader.

Pensla med 1 uppvispat ägg och ha på pärlsocker eller varför inte mandelspån. Grädda i 8-10 min.

Så till sist en liten film på hur jag med en enkel snurr får bullarna att se ut som ovan

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats