piecesofMari

Överraskningsresa, gudomlig mat och bråda dagar

Gah! Livet satte igång i en rasande fart efter semestern och jag hinner varken baka eller laga särskilt mycket mat. Det ska jobbas och inskolas och alla barnen ska få sin egen lugna höststart. Samtidigt som det blev en hel del resande för oss båda vuxna mitt i allt. 

Nu har det redan hunnit gå en vecka sedan vi överraskade mamma med en 60-års resa till Sopot i Polen. Så himla förvånad och tagen på sängen! 

Vi bodde i Sopot som hade en väldigt lång och vacker strand. Kantad av 7 km strandpromenad och cykelväg med massor av små mysiga ställen direkt på stranden att käka lunch på. 

Lite shopping blev det. Robban håller på att köpa stuga just i detta nu på fotot och hade lite stressutslag av att hålla på med det på telefon och samtidigt vara så långt ifrån.

Vi strosade i Sopot, vi strosade i Gdansk och i gdynia. Sopot har en vacker pir, Gdynia hade inte mycket vackert men Gdansk var en fantastiskt härlig stad. Särskilt som vi nu lycksdes pricka in en stor marknad som hålls de 3 sista veckorna i augusti varje år med mängder av marknadsstånd och massa andra happenings på gatorna. 

Vi åt och åt. Här tex en ramen burgare från en food truck. Billigt som tusan överallt. Öl, vodka och mat kostar mindre än hälften sv vad det kostar hemma. Vi åt mycket men drack desto mindre.

Det här är Orlowo. En urmysig liten kustby med små mysiga restauranger och en hög klippa att bestiga med fin fin utsikt. Bästa på hela resan faktiskt……

….. För där låg även kvällens middagsrestaurang. Den hette ”den vita kaninen”  på polska. Biarly krolik. Inrymt i Quadrille hotell. 

Ja men ni ser ju, gudomligt! 

Allt utom kalvtungan. Den gick bara inte att få i sig. 

Vi åt omkring 11 rätter för ca 450kr. Helt galet!

11 rätter senare ( inkl.vinpaket) var vi inte mer än 2000 kr fattigare. 

Dagen efter njöt vi av polsk mat på marknaden och på en polsk restaurang. Eller ja njöt och njöt. Vi bestämde oss för att köra all in på polsk mat hela dagen och man ksn väl säga om det att nu har vi provat och kommer inte göra det igen. Till exempel ister på en macka med saltgurka. En av deras favoriter, verkligen alla gick och åt på en. Det godaste den här dagen var den här ungerska vetebullen som de gräddade medan man väntade och sedan rullades valfri smak. Vi köpte tre till trots att de var gigantiska. Så gott! Jag bara Måste hitta på en egen variant härhemma.

Ölen var ockdå god. Polen har lika många mikrobryggerier som vi i Sverige och är lika nördiga som vissa av oss svenskar när det komer till öl.

Ostknyten, gott men typ det enda på hela dagen som var gott.

Dessa polska pastaknyten kan ha varit bland det vidrigaste jag ätit. Alltså maten är inte god och inte heller vacker. Förlåt Polen. Men det är sant!Gofrys! Det var gott men sött:)

Lite andra tips då: 

Åk uber eller tåg. Billigt och smidigt!

Ät massor. Drick öl

Skippa gdynia

Spaa i Sopot. Och hyr cykel och cykla längs stranden en dag

Strosa i Gdansk. 

3 dagar hinner man en hel del på. Eller åk på en sol-och bad vecka med barnen. Stranden kan man leka länge på.

Vi kommer helt klart åka tillbaka! 

Slut på tips😃

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats