Rödbetor med getost, valnötter och honung och lite känslor på det | piecesofMari

piecesofMari

Annons

Rödbetor med getost, valnötter och honung och lite känslor på det

Sista middagen igår kväll här på Öland blev en (vegetarisk) varm rödbetssallad.  Massa god ost och lite gott vin till. En sån här klassisk sallad är så god ljummen och man blir verkligen mätt. Vill man är det gott att fräsa bacon knaprigt och smula ovanpå. Älskar betor, de är så vackra och goda, fulla med nyttigheter och ser fint ut på tallriken. Blanda gärna med polka-och gulbetor också om du hittar så blir det extra fint! Visste du förresten att rödbetan ökar din prestationsförmåga och återhämtning vid träning, sänker blodtrycket och skapar ett skydd i din mage och slemhinnor som bland annat förebygger magsår?

Såg förresten att bullmorsan bakat ett utfint bröd med rödbetsspad. Måste prövas nästa gång jag kokar betor. 

Gör så här: 

Ta fram osten i god tid, då smakar den SÅ mycket mer. Koka rödbetorna med mycket salt i 30- 45 min beroende på storlek. Skala dem efteråt, det är mycket lättare, bara låta skalet gnidas av med händerna ( använd plasthandskar om du vill slippa färgen på händer och naglar) Smula ost över,salta och peppra, ringla över honung och toppa med rosmarin. Ät och njut!

Nu är huset, städat, det mesta uppätet, bilen är packad till bredden och höjden, det är knappt vi får plats allihop. Livet som stor familj😂 Vi är på väg hemåt!  Pappa kom över på dagen och hämtade upp tjejerna för ett sista dopp i poolen hos honom medan vi fick packa klart i lugn och ro, så skönt!

Vi Kör kvällskörning igen och hoppas på att alla somnar efter ett middags- och laddstopp. 

7 veckor tillsammans är till ända. Det har gått otroligt fort samtidigt som vi har hunnit med mycket. Både fix i huset, roliga utflykter och oändligt med tid att bars vara tillsammans. På gott och ont. Nu väntar en spännande höst på många sätt och livet kommer se annorlunda ut för oss allihop ön vad det har gjort det senaste året. 

Jag är lite ledsen idag, både över att lämna vårt fina place, att föräldraledigheten är slut och att de stora tjejerna är ledsna över att behöva åka hem. Sitter tyst i bilen och tittar ut på naturen, tänker på allt fint vi haft. Bara idag låter jag mig vara lite nere.  I morgon är en ny dag!!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats