piecesofMari

Semester på Öland?

Fick det här härliga fotot med lite vårtecken av vår fantastiska granne vid sommarhuset på Öland.

Så här i slutet av vintern så längtar jag SÅ himla mycket efter sol och värme. Och eftersom vi blev med en liten sladdis så bestämde vi oss för att inte resa utomlands denna vinter vilket betyder ännu mer sollängtan just nu.
Därför kände jag att jag bara måste sätta ihop en liten Ölandsguide med några av våra tips på de mysigaste ställena att hänga på och framförallt äta och fika på.  Kanske ska du till Öland på semester i sommar? Eller blir lockad att komma hit? 

Vi spontanköpte ju ett sommarhus på Öland förra hösten. Utan att ha sett det. Ett riktigt renoveringsobjekt. Vi påbörjade renoveringen nästan direkt och fortsatte under sommaren i lagom tempo. I sommar tänkte vi bli ” klara” under vår långsemester. 

Men nu: Våra favoritplatser på ( mellersta och norra) Öland.

Kalk. Ett av våra favorithak i Löttorp. Gudomliga burgare.

Raukarna vid Byerum. Här har vi tillbringat mycket tid. Pappa har en lägenhet precis här. Solnedgångarna är fantastiska. Visst blåser det ibland, men inget slår en grillkväll på raukarna bakom en klippa i lä.

Naturen här är vidunderligt vacker jämt.

Här har vi Skäftekärrs Järnåldersby. På väg mellan Byerum och Böda hittar man den här vackra platsen men urgamla träd, en järnåldersby och ett mysigt cafe. Här finns också ett fantastiskt härligt och traditionellt midsommmarfirande varje år.

En favoritloppis. Välsorterad och vacker men lite dyr.  Ligger en bit in till höger från väg 126. Skylt mot Vedborm. Heter Retro loppis. Skylt vid vägen.

Här har vi ett annat härligt loppisställe i Vedborm. Fina märkes loppisprylar i massor.

Café Agnes i Gillberga. Fin miljö men när vi var där fanns inte mycket till fika. Men en fin inredningsbutik låg där och utedasset var nog det gulligaste vi besökt.

Precis i närheten har vi ju den stora fyndloppisen ” gammalt och nytt”. Där kan man göra bra fynd ibland.

Byerums strandbad igen 

Hamnen i Byxelkrok. Här finns en fin fiskbutik och massa små mysiga hamnbutiker att kika in i. 

Åker du ett par km söderut från Byxelkrok på Ölands västra sida så hittar du ett fantastiskt fint café och en keramikverkstad  Café Haget. Det ligger precis intill vattenbrynet och har massor av gott att äta. Så har de också musikkvällar då och då. 

I Gårdby kan du fika på Ölands bästa café och shoppa fina saker i deras lanthandel eller härlig inredning i små gårdsbutiker

På väg mot Gårdby på östra sidan finns massor av bra loppisar och vacker utsikt

Här finns även massor av små loppisar längs vägen och ett ställe som säljer nyslaktat får och lammkött.

Lådbilslandet. Bättre än Ölandsdjurpark om man måste välja och barnen är i rätt ålder. Lagom stort!

Kackelstugan på mellersta Öland. Värt ett besök på grund av härlig miljö och gott öl( mindre god mat) men massor sv härliga konsertkvällar.


Plocka blåbär i skogarna längs Hagskogs vägen eller på vägen mot Lyckesands badplats. Där finns massor!

Fikapaus på ett härligt ställe under skördefesten i höstas. Vid Föra.

Hoppa höskulle

plocka Björnbär och blåbär i massor Rida måste man såklart. På Stall enhagen Sedan tillbringa kvällen vid raukarna och sesolen försvinna i horisonten. Det här är den vackraste platsen jag vet i Sverige.

Mormors café i  Stora rör på mellersta Öland är en annan favorit att fika på. Ligger så fint till och i närheten finns ett underbart pensionat.

ETT besök på Ölands djurpark funkar (även om den känns ganska skruttig och har supertrist mat)

Här kan man åka gammalt ånglok i Trollskogen på norra Öland. Långsamt men fint.

Kårehamns fisk- och havskökHär äter vi ofta lunch. Så gott och mysigt.

Norra Ölands fyr. Långe Jan vid norra udden.

Sista tipset! Det finns en fantastiskt fin loppis som ni inte får missa här på mellersta Öland, Eufemia nött och nytt! Supermysig och fin butik som en tjej driver. Hon pysslar även lite egna saker som är hur vackra som helst.
Vi ❤️ Öland!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats