piecesofMari

Steel cut oats och lugnare morgnar

Jamen hörrni… Äntligen har jag hittat en gröt som är god på riktigt. Jag försöker äta havregrynsgröt ibland men har aldrig tyckt att det varit särskilt gott egentligen. Mest skönt för magen, men gott? Nja. 

Men det här…. Det här är alltså en amerikansk variant där man använder havrekross (som är klippt havre istället för valsade som de klassiska havregrynen). Steel cut oats. De är alltså fortfarande mer av ett korn vilket ger mer tuggmotstånd, smakar bättre men ger också längre koktid ( om man inte blötlägger kvällen innan,vilket man såklart ska göra). Och så himla gott!

Enklast är ju ändå att till vardagsmorgonarna ha förberett så mycket som möjligt kvällen innan. Varför inte till och med yduka frukostbordet redan på kvällen, lägga äggen i kastrull med vatten i? Ja förbereda så mycket man kan för att få en lugnare morgon. Kanske till och med lägga fram kläder, packa väskor och gå igenom den kommande dagen i huvudet. Det är mitt motto i alla fall. Mindre stress och mer mys även på veckodagarna.

Men nu grötrecept: 

Gör så här: Ta 1 dl korn till 4 dl vatten och lägg i blöt över natten. Koka i 8-10 minuter på morgonen tillsammans med en nypa salt, lite kardemumma och kanel.  

Toppingtips: 

Rostade hasselnötter eller mandlar

Solros-pumpakärnor,chiafrön eller hampafrön 

Lönnsirap 

Hemkokad äppelkompott

Äppelmos

En mosad banan i gröten tillsammans med blåbär 

Klassisk lingonsylt 

Skummad varm mjölk av valfri sort

  Riktigt gott och jag håller mig mätt fram till lunch om jag lägger till ett ägg och en kopp kaffe.

   morgonstund har guld..…. 

  Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
  Kommentarer

  Lämna ett svar

  Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  stats