piecesofMari

Eleonors dag och Sveriges dag

I dag känner jag mig extra glad och stolt över att vi bor i Sverige. Att vi har bra möjligheter till utbildning, till att kunna göra det vi vill och att vi har bra förutsättningar att vara föräldrar.


Idag firar vi både att Sverige är ett fint och bra land på många sätt men framförallt firar vi min Eleonor som snart fyller 7 år.


Min fantastiska, roliga, härliga, knasiga dotter. Du kan vara både arg och bestämd,  men också positiv och vet vad du vill. Jag är så glad att få vara din mamma. Att få skratta med dig och gräla på dig. Att få se dig utvecklas, se dig vara en fantastisk storasyster. Du som varit min minsta jämt. Se hur du tar ansvar och bryr dig om.

Jag vet att du tycker att jag har inte tillräckligt bra tålamod med dig när du behöver lite tid på dig, men jag jobbar på det.

Jag vet att du tycker om att få kramar och pussar även om du säger att du inte gillar det. Jag vet att du behöver dem även när du låtsas som att du inte gör det.

Jag vet att du blir glad när jag har tålamod och lyssnar på dig, när jag visar att jag är stolt över dig och när jag ser uppmärksamt på det du vill visa mig.

Förlåt om jag är för trött ibland, tappar tålamodet och höjer min röst. Jag jobbar på det. Vill alltid vara den bästa mamman åt just dig. Det viktigaste för mig är att du får vara den du är. Vi älskar dig för att just du är du.

Så avslutar vi dagen med ett recept förstås på dagens snabba Födelsedagstårta!

Eftersom vi kom tillbaka från vår minisemester ett par timmar innan gästerna skulle dyka upp så blev det till att ” baka” snabba tårtan idag. Inspirerad av Jennys matblogg!

Snabba födelsedagstårtan

IMG_9525IMG_9571Redigera
Du behöver: 

2 färdiga marängbottnar ( vill du imponera eller har god tid på dig bakar du egna).

2,5 dl vispgrädde

1pkt frysta hallon

2 st dubbeldaim

Bär att dekorera med: jordgubbar, hallon, blåbär

Mynta eller basilikablad

Gör så här: 

Lägg fram de frysta hallonen så att de hinner tina något. Vispa grädden. Ta hälften och mosa ihop med hallonen. Bred på första bottnen. Hacka datumen och strö över litegrann över hallongrädden. Lägg på nästa botten och spritsa ut resten av grädden. Dekorera med fullt av färska halverade jordgubbar, färska hallon och blåbär. Strö över resten av den hackade daimen och toppa med lite myntablad. Klart! Tårta på 10 minuter:)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats