piecesofMari

Tårta till tvååring

Hon, minstingen, har fyllt två. Galet! Det känns fortfarande som att jag är nyförälskad i det här lilla knyttet. Som att hon precis kommit till oss, men ändå inte. Galet!

Älskade Penny Evie-Lo. Vi börjar skymta en egen personlighet. Hon bubblar som aldrig förr, härmar allt och vill gärna att man upprepar det hon säger så att hon försäkrar sig om att man hört och förstått. Hon har en busig sida, en artig, en bestämd och en mysig. Allt som oftast är hon en harmonisk tjej som hänger med på det mesta och är glad bara hon får vara med resten av gänget.

Hon uppskattade inte födelsedagssången, blev blyg och lite arg av att vara i centrum. Vem kan inte råka bli det när 17 personer står runt omkring och tittar på en?

Men… Tårtan älskade hon!

Inspo från härliga bloggen Julia K men med lite modifikationer som alltid.

Siffertårta till tvååring

Du behöver:

Botten:

300g Smör

1 1/2 dl socker

1 äggula

5 dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

smörkräm:

1pkt florsocker

225g färskost

100g smör

rivet skal från 1 citron

1pkt florsocker

maränger:

2 äggvitor

4 droppar ättika

2dl socker

karamellfärg

Dekoration:

Maränger, Bär, Godis, mynta, blommor, frukt

Gör så här:

Börja med marängen. Sätt ugnen på 50-60 grader. Var noga med en ren och torr skål, ingen gula i. Vispa äggvitorna hårt. Droppa sedan i ättikan och lite i taget av sockret. Vispa till ett blankt tjockt fluff. Spritsa ur krämen till maränger på bakplåtspapper. Grädda i ca 1h eller tills marängerna är torra.

Botten: Knåda alla ingredienser till en deg, för hand eller i matberedare. ställ kallt i 30 min. Gör under tiden smörkrämen.

Smörkräm: Vispa smör, färskost och florsockret. Riv ner citronskalet. Om den blir lös så i med mer florsocker, den behöver vara rätt tjock för att inte flyta ut på tårtan. Ställ kallt.

Fortsätt med botten:

Dela degen i 2. Det ska alltså bli två bottnar. Kavla ut degen, ca 1 cm tjock, på på två bakplåtspapper och skär ut din siffra. Jag gjorde en mall som jag la på och skar efter. Grädda på 175 grader i 10 minuter. Ta ut botten och se om du behöver skära till några kanter medan den fortfarande är lite mjuk, grädda sedan ett par minuter till. Låt svalna.

Montera ihop tårtan:

Ta första botten och lägg på ett fat. De är spröda så var försiktig. Spritsa på smörkrämen i smala rader. Lägg på nästa botten. Spritsa smörkräm i små toppar där du vill. Dekorera med bär, godis, nötter och frukt. ( Man kan säkert mosa bär och ha emellan eller spritsa grädde på toppen om man gillar det mer än smörkräm). Ställ kallt om du inte ska servera den på en gång.

Lycka till!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats