piecesofMari

Warzawa guide

Första helgen i september fortsatte vi födelsedagsfirande på Polen temat.( Bara det att livet kom emellan för att hinna skriva om det.) Den här gången i Warzawa med lillebror och pappa. Warzawa överraskade lika mycket som Sopot. Riktigt storstadskänsla. Litet new york i miniformat med Berlinkänsla. Vi hittade massa mysiga och härliga ställen med jättegod mat. Vi ”ubrade” oss runt i staden för inga pengar alls men promenerade också en hel del. Bland annat längs Wizla, floden som rinner genom stadskärnan. På en fin strandpromenad, genom vackra parker och in genom gamla stan. Så mysigt! 

Åt små goda minimål, fikade och gottade oss.Vi bodde på 26:e våningen på Mariott Hotell som hade stora rum, en fin takbar på våning 40 och ett härligt spa.  

Födelsedagsmiddagen åt vi på Nolita som är rekommenderad i guide Michelin. Stor avsmakningsmeny som var fantastiskt med gott vin till varje rätt. Lokalen var superfin och personalen så himla vänlig och duktig.

Kulturpalatset! Frukost dagen efter år vi på mondo café. Ett mysigt litet inhemsk hak.

Vi åt lunch på vego deli. Riktigt gott, fräscht och mysigt ställe där det var kö för att få äta.

Studentkvarteren och biblioteket där. Vackert! 

Strandpromenaden. De har även en stadsstrand och där finns (iaf på somrarna) en mysig liten enkel restaurang Gamla stan De har mycket vegetariska restauranger och det finns så mycket gott att välja på. Här åt vi lite libanesiskt kvällssnacks.Frukost på underbara Charlotte Menora. Får bara inte missas. 

Warzawa är så prisvärt, har massor av goda restauranger, gott öl, många span,bra strosstad, och mycket kultur. Shoppingen tar en väl inte till nya höjder (beroende på vad men vill ha såklart). Men kläder är lika dyrt som hemma. 

Pappa var nöjd med sin födelsedagshelg, vi allihop. En härlig helg och jag åker gärna tillbaka.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats