piecesofMari

Weekend i Bologna

En liten bildbomb från vår helg i Bologna. En perfekt stad om man bara vill vara borta över helgen.Italiens matstad nummer ett, vilket ju passade oss ypperligt.  Vi hade sommarvärme hela helgen och solen sken oavbrutet, så efterlängtat! Vi firade vår åttonde bröllopsdag och det är väl ändå värt att fira lite. Trots att våra tankar gick till Stockholm och det fruktansvärda som skedde samma dag.

När vi landat på fredag förmiddag gav vi oss ut direkt i det italienska myllret och njuta av värmen.

Vi besökte ett utsiktstorn från 1100-talet och gick 500 trappsteg upp för att kika ner på Bolognas lutande torn. (Dagens träning). 

Vi köpte ostar i massor. Alla ostar smakade gudomligt!

Njöt av torget med blommor, ostar,chark och uteserveringar.

Sedan åt vi vedungsbakad pizza på Belle Arti i studentkvarteren. Ligger på en gata med samma namn. Mysigt,proppfullt med Italienare och SÅ gott. Att lokalbefolkningen äter på ställena man går till brukar vara ett bra betyg och det var det. Vi är bra på det där att snoka upp restauranger som inte bara fylls av turister.

 

Vi drack gott rött vin ( San giovese och Barolo) och åt ost och chark  i gränderna kring piazza Maggiore. En stor härlig plats där folk hänger, solar, äter glass och umgås. Precis utanför en av världens största kyrkor.

Och vårt favoritställe alla gånger som finns i massor av länder men inte Sverige, Venchi. Chokladens Rolls royce typ….. 

… och ingen Nutella med massa skräp i utan len och fantastisk riktig choklad och hasselnötskräm. Drömgott!

Pussas måste man passa på att göra när man är på kärleksweekend

Vi njöt av alla härliga färger och gott at köpa i de små grönsaksstånden.

Bologna har flera små dolda kanaler under staden. En känsla av Venedig infann sig.

Bröllopsdagsmiddag med den finaste jag vet.

Hemgjord pasta med pumpa och amaretti. Parmesan i massor!

Vi åt här på Dal Biassanot, ” Nattsuddaren”. En riktig familjär italiensk trattoria. Vi åt så som man ska göra inItalien. Antipasti, buffelmozarella med deras fantastiska tomater. Går inte att jämföra med annan mozzarella och har man en gång smakat vill man aldrig ha något annat. Italiensk mat är ju så enkel men med fina råvaror och då smakar det ju som allra bäst tycker jag. 

Allt är så vackert i Italien! Gatuskyltar, hus, kyrkor. Ja till och med människorna är alltid välklädda och medvetna.


Piazza Maggiore och den stora kyrkan. 

Frukosten på Hotell Internatzionale var väldigt bra. Riktig juice, fantastisk cappuccino och goda ostar. En nutellamaskin fanns där, barnen hade älskat själva grejen även om det inte smakade som det ” skulle”. 

Vi valde att bo på ett klassiskt italienskt hotell med tjocka heltäckningsmattor och mörka gardiner, det hör till tyckte vi. Läget var bra,nära shopping men med mycket trafik utanför. Vill man bo närmre de gamla kvarteren tycker jag man ska välja “best western” som låg optimalt även om det hade lägre standard.

Vi har druckit god prosecco och gott vin och varje gång du beställer ett glas ( för ca 4-5 euro) så får du typ en hel måltid till varje gång. En apperitivo. Toppen om man är så där lite småhungrig eller som jag, gillar att tugga på något till vinet.

Summasummarum: Bologna kändes som en trygg liten stad att weekendturista i. Vi hann med mycket på 2 1/2 dag och kände oss nöjda ( läs längtade efter barnen). 

Vi shoppade, åt och drack gott, turistade och hade oceaner av tid att få prata med varandra oavbrutet. Så värt och viktigt! 

Den enda nackdelen är attman inte kan flygs hit direkt från Stockholm utan måste mellanlanda. Vi flög med air Berlin, ett av de bättre lågprisbolagen tycker vi. Stopp i Düsseldorf på en timme så det gick smidigt och snabbt ändå. 

Tack alla våra nära som gjorde detta möjligt för oss och tog hand om våra guldklimpar därhemma. 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats